Det kan have alvorlige konsekvenser for dit hus og din sikkerhed, hvis du fælder et træ uden nogen form for omtanke. Mange går bare i krig og starter med at fælde et kæmpe træ, uden at tænke over, hvad vej det kan falde bagefter.

Hvis du gør det, så risikerer du, at du pludselig har et kæmpe træ inde i dit hus, og det skal du gerne gøre alt for at undgå. Derfor er det vigtigt, at du ved alt om at fælde træer i haven, inden du kaster dig ud i det. Du kan læse meget mere om det her.

Overvej at få hjælp af en fagekspert

Når man siger til folk, om du har overvejet at få en fagekspert til at stå for at falde deres træer, så tænker de med det samme på en skovhugger a la den sketch fra Monty Python. Men denne type skovhugger er nærmere sådan en, der arbejder med at fælde massevis af træer. Det er lidt overkill, hvis det var en decideret skovhugger, som skulle hjælpe dig.

Alle anlægsgartnere kan hjælpe dig med at fælde træer, og de er eksperter i hele processen. Dvs. at de sørger for at få træet fældet, og at det falder den rigtige vej uden problemer.

Samtidig hjælper de dig med at slippe af med selve træstammen, grene osv. Alt det skal du selv stå for, hvis du selv valgte at fælde det.

Delen med at fælde et træ er en lille del af alt det arbejde, som du skal i gang med, hvis du er træt af et træ i haven. Det kan også være, at der er tale om et gammelt træ, og der ikke var nogen vej udenom at fælde det.

Uanset hvad grunden er, så overvej altid om du selv skal stå for det.