Er du ordentlig forsikret? Hvornår har du sidst læst din forsikringspolice for din husforsikring? Det er sikkert længe siden. Sådan er det for mange mennesker. De fleste mennesker synes, forsikringer er besværlige og uigennemskuelige. Det kan dog være en rigtig god ide at tjekke sin police, da fejl kan koste dig dyrt.

Herunder får du en guide til, hvordan du kan tjekke forsikringspolicen for din husforsikring.

Tjek antal kvadratmeter

De fleste forsikringsselskaber modtager automatisk oplysninger om antal kvadratmeter fra offentlige tjenester som BBR. Dog kan der være opstået en fejl. Start derfor med at tjekke at de korrekte antal kvadratmeter er noteret på policen. Er der noget der ikke stemmer overens? Kontakt da dit forsikringsselskab og få fejlen rettet.

Tjek dine dækninger

Hvilke dækninger har du på policen? Har du de nødvendige dækninger? Læs evt. om de forskellige dækninger på forsikringsselskabets hjemmeside så du ved, hvad de forskellige dækninger egentlig dækker.

Falder du over en dækning, som du ikke længere har brug for? Du kan spare penge ved at fjerne dækninger, som du ikke længere har behov for.

Ved du, hvad du skal gøre, hvis uheldet er ude? Kommer du ud for en skade, er det en god idé både at kontakte dit forsikringsselskab og et skadeservicefirma. Skadeservice hjælper dig med at bekæmpe akutte skader som f.eks. en vandskade. Kontakt skadeservice og slip for at stå med skaden alene.

Er udbygninger noteret korrekt?

Har du udbygninger, som du ønsker medforsikret? Tjek at disse udbygninger er korrekt noterede på policen. Mangler en udbygning? Så få den påført policen ved at kontakte dit forsikringsselskab.

Tjek noteringen af tag- og facadebeklædning

Sluttelig kan du tjekke, at husets tag- og facadebeklædning er noteret korrekt på policen. Er det noteret forkert, bør du straks få det rettet, da forkerte oplysninger kan få betydning for en eventuel erstatning.