Når du er gået ud af 9. klasse og er færdig med folkeskolen, kan du godt være meget forvirret over, hvad du nu skal stille op. Du har så mange muligheder, og alligevel kan du slet ikke beslutte dig for, hvad du gerne vil. Hvis du gerne vil gøre noget godt for dig selv, kan du tage et år på efterskole.

Giv dig selv mere tid

Når du går ud af 9. klasse, kan det som sagt godt være rigtig svært at tage en beslutning om, hvad dit næste skridt skal være. Derfor kan du have brug for mere tænketid, og det får du på en efterskole. Du lærer nogle nye mennesker at kende, bliver hevet ud af din almindelige hverdag, bliver udfordret på alle mulige måder m.m. Det kan alt sammen være med til at gøre dig klogere på, hvad du vil bruge det næste stykke af dit liv tid på.

Dyrk dine interesser i endnu højere grad

Når du har en fritidsinteresse, er det typisk noget, du laver efter skole. Men når du går på efterskole, får du mulighed for at kombinere din skolegang og din hobby, så du få den måde får meget mere tid til at dyrke den. De fleste efterskoler har nemlig et bestemt tema såsom idræt, musik, kunst el.lign. Andre efterskole sætter fokus på en bestemt religion eller livsstil. Sædding efterskole er f.eks. en kristen efterskole.

Bliv rig på fede oplevelser

Når du vælger at tage på efterskole, gør ud noget godt for dig selv, fordi du bliver rig på fede oplevelser. Et efterskoleophold er i sig selv en rigtig god oplevelse, som du aldrig vil glemme. Men i løbet af året vil der også opstå en masse fede minder med alle de nye mennesker, du har lært at kende, og som er blevet dine gode venner.